Gedragstherapie

Aan de slag met gedragstherapie

Loop je tegen hondengedrag aan waar je niet blij van wordt? Bijvoorbeeld enorm trekken aan de lijn, blaffen of happen richting andere honden of andere vormen van onwenselijk gedrag? Dan kan gedragstherapie de uitkomst bieden. Samen kijken we naar de situatie en gaan we aan de slag met een op-maat-oplossing. 

Om een zo transparant mogelijk traject aan te bieden maak ik in alle gedragstherapie trajecten gebruik van het onderstaande stappenplan. Zo weten we allebei precies waar we aan toe zijn. 

Het 4 stappen plan van Dog's Favourite

stap1-gedragstherapie

Goede voorbereiding

We maken een afspraak en ik vraag je om voorafgaand aan deze afspraak een formulier in te vullen met vragen over het ongewenste gedrag. Het doel van dit formulier is een algemeen beeld schetsen van de situatie. Ervaring heeft uitgewezen dat dit ons veel tijd scheelt tijdens de afspraak. We kunnen ons dan nóg meer focussen op de aanpak. Bij meerdere probleem situaties maakt u de keuze op welke gedrag u tijdens het consult wilt richten.

stap2-gedragstherapie

De afspraak

We gaan verder in op het ongewenste gedrag van je hond. Ik wil graag het gedrag van je hond in de situatie zien. Hierbij neem ik geen risico’s, dus alles gebeurt in een veilige omgeving. Daarna bespreken we de mogelijkheden om dit gedrag om te buigen. Ik vind het belangrijk om dit samen met de eigenaar te doen. Iedere persoon en hond is uniek, dat resulteert dan ook altijd in een op maat gemaakt plan.

 

stap3-gedragstherapie

Na afloop

Na onze afspraak weet je precies hoe je het ongewenste gedrag om kunt buigen. Ook krijg je de adviezen in een kort verslag per e-mail toegestuurd.

stap4-gedragstherapie

We houden contact

Na de afspraak blijf ik per e-mail en/of telefoon beschikbaar voor vragen. Afhankelijk van het probleemgedrag en jullie wens begeleid ik jullie verder tijdens privélessen. Verandering van de hond vraagt ook om verandering van je eigen gedrag. Het is fijn als er iemand mee blijft kijken. In sommige gevallen is het ook mogelijk om aan te sluiten bij de groepswandelingen. 

De strijd is inderdaad vele malen minder! Veer pakt af en toe nog steeds spullen, maar laat ze meestal keurig los op het moment dat wij het commando “geef” geven. De frustratie bij met name mij (Martine) is weg en daar lag het omslagpunt. Het is nu weer gezellig, ook lopen we elke avond 45 minuten, wat natuurlijk ook heel veel scheelt. De spelletjes vindt Vera ook erg leuk, dus al met al door hele kleine veranderingen, een groot verschil! We zijn je onwijs dankbaar!
pootafdruk
Martine Slee (baasje van Vera)

Tarieven

  • € 225,- voor een gedragsconsult
  • € 70,- per uur (vervolg) privéles
  • € 0,26 per gereden kilometer vanaf Vlaardingen of als het te combineren is met de hondenschool vanaf Gouda (+ evt. parkeerkosten)
dog's-favourite-chihuahua-trainen1
Het gaat ontzettend goed met Joep! Doordat we nu ook precies weten hoe we bepaald gedrag moeten voorkomen komt het nog maar zelden voor. We zijn super blij!
pootafdruk
Esther de Beer
Hey Ashley, zojuist is er een man van Evides langsgeweest. Hij is bezig geweest in de woonkamer. Ik heb Charlie bij mij op de bank gehouden en aangelijnd. Het ging echt perfect! In het begin was het even blaffen maar na een minuutje was het klaar. Wat een geweldige tip van je. Rene en ik staan echt versteld!moest t je even laten weten;) helemaal blij met je tips
Charlie op de bank
Michelle (baasje van Charlie)

Klaar om samen aan de slag te gaan?

Vul vrijblijvend het contactformulier in en ik neem contact met je op.

LET OP! Het is tijdelijk niet mogelijk om begeleiding te krijgen voor langdurige trajecten, zoals: dat je hond niet alleen kan zijn of agressie vertoont tegen jou als eigenaar. Wanneer je contact opneemt wordt de aanvraagt beoordeeld of dit wel kan.