Hoe zie je of een hond jou op prijs stelt?

1

Hoe zie je of een hond jou op prijs stelt?

Deze foto’s zijn gemaakt in het buitenland. De honden waren vrij om te gaan en staan waar ze wilden. 

Op de foto met de liggende hond zocht ik toenadering. Nadat hij mij had opgemerkt draaide hij zijn kop naar mij toe. Ik stak mijn hand uit, waar hij aan snuffelde. Daarna draaide hij zijn kop weer weg. Dit was voor mij genoeg om de hond niet te gaan aaien. Ik bleef daar nog even zitten, maar zijn hoofd bleef weg gedraaid, waarna hij verschillende stresssignalen liet zien. Hij had duidelijk liever niet dat ik dichterbij kwam maar liet dit heel subtiel zien. Dit heb ik gerespecteerd en ik ben rustig weggelopen.

In de situatie van de zittende hond deed ik precies hetzelfde als bij de liggende hond. Ik ging op een meter door mijn hurken en wachtte tot de hond zelf contact maakte. Deze hond had duidelijk wel behoefte aan contact. Ik aaide de hond even en wachtte af. De hond zocht verder contact en kwam tegen mij aan zitten. We hebben even een paar minuutjes geknuffeld en daarna ben ik weer doorgelopen. Als ik zie dat een hond het contact op prijs stelt, kan ik hier ook echt van genieten.

Nog even in het kort hoe je een (vreemde) hond benadert: 
– Loop rustig naar de hond toe. Buig niet over de hond heen, maar ga eventueel wat door je hurken (niet bij enthousiaste grote honden). 
– Steek je hand rustig uit en laat de hond snuffelen. 
– Heeft de hond nog steeds interesse, pas bij het aaien de 3-seconde regel toe. Zie: https://www.facebook.com/…/a.16007108732…/2593882447289132/… 
– Aai de hond niet over zijn kop, maar onder zijn kin of aan de zijkant.

Geen reacties

Je reactie toevoegen