Meer dan een puppycursus

Jij wil toch ook de beste start voor jouw hond?

Cursist met zittende labradoodle pup
 • Je krijgt een nieuwe pup in huis en wil hem zo goed mogelijk opvoeden en trainen, maar waar moet je beginnen?
 • Of heb je je pup al in huis en kijkt hij je met liefdevolle ogen aan, maar heb je geen idee wat hij nou eigenlijk wil en nodig heeft?
 • Bijt jouw pup ook zo hard in jouw handen, maar heb je geen idee waar dit vandaan komt.

Iedereen heeft een ideaal beeld in zijn hoofd wat je met jouw hond wil doen. Zijn dit lange relaxte wandelingen maken of samen spelen? Hoe heerlijk is het als je hond jouw vertrouwd en dat je samen de wereld aan kunt? Dit is niet altijd van zelfsprekend. Een hond is een individu met zijn of haar eigen behoeften.

Samen met jou kan ik ervoor zorgen dat jouw hond opgroeit als een blije hond. Ik ga je leren om je hond beter te begrijpen en samen leren we de basisoefeningen aan. Je hond kan na dit traject zitten, liggen, netjes meelopen aan de lijn en hier komen. We gaan ook aan de slag met het los van de lijn lopen. Om ook na dit traject zelf verder aan de slag te kunnen, geef ik je veel mee over de ontwikkeling, achtergrond, gedrag en leerprincipes van de hond. Zodat je een goede basis hebt voor de rest van zijn leven.

“Zelf ken ik nu meer manieren om de hond iets aan te leren en de hond luistert veel beter en heeft sneller en meer aandacht voor mij. Uitlaten is hierdoor makkelijker geworden.”
pootafdruk
Tevreden hondenbaasje

Na de puppycursus

 • Kan jij jouw hond begeleiden in situaties met andere honden.
 • Weet jij hoe jij jouw hond kan leren om veilig los te lopen.
 • Kan jouw hond op commando zitten, liggen, hierkomen en netjes meelopen aan de lijn.
 • Kan jij jouw hond goed lezen en weet je wat de mogelijke behoeftes van jouw hond zijn.
 • Kan jij jouw hond al het voor jouw gewenste gedrag verder aanleren.
 • Weet je hoe je probleemgedrag kunt voorkomen en oplossen.
Dog's Favourite hondenschool Gouda

Is dit traject geschikt voor jou?

Geschikt voor jou als

 • Je de beste start wil voor jouw hond
 • Je geen idee hebt wat jouw hond nou eigen bedoelt als hij blaft
 • Je jouw hond wil laten opgroeien als een stabiele relaxte hond
 • Je wil dat je hond naar je luistert als jij aan je hond vraagt iets te doen
 • Je vanaf de start een goede band wil opbouwen met jouw hond

Niet geschikt voor jou als

 • Je een snelle oplossing wil
 • Je geen tijd wil of kan investeren in jullie band en het oefenen met je hond
 • Als jij vindt dat jouw hond moet luisteren, zonder dat je de verbinding zoekt.
 • Jouw hond snel overprikkelt is in een drukke omgeving
“We hebben gezien dat Nino heel leergierig is en een aantal commando's goed heeft geleerd. Voor ons was alles nieuw en interessant!”
pootafdruk
Baasje van Nino

Hondenschool Dog's Favourite

De lessen bij Dog’s Favourite zijn gericht op het ontwikkelen van een goede band. De hond zo opvoeden en trainen dat jullie veel plezier kunnen hebben samen. Ik vind het belangrijk om vanuit rust en vertrouwen te werken. We belonen het goede gedrag en begrenzen de hond in moeilijke situaties. Hiermee bedoel ik dat we zoveel mogelijk voorkomen dat de hond (in onze beleving) verkeerd gedrag vertoont. Door ons te richten op wat de hond goed doet en dat te bevestigen, krijg je zelfverzekerde, enthousiaste honden die het leuk vinden om met hun eigenaar samen te werken. Dat wil toch iedereen?

Basiscursus Dog's Favourite hondenschool Gouda

Veelgestelde vragen

De perfecte leeftijd met met u hond te starten is als ze 8 tot 12 weken oud zijn. Uw hond kan dus al vanaf dat de hond bij u is mee doen met de puppycursus. De eerste lessen doen we rustig aan, zodat de hond kan wennen aan de omgeving en alle nieuwe indrukken. Honden die zich op hun gemak voelen leren ook beter.

Ook oudere honden kunnen meedoen met de puppycursus als ze de basis nog niet beheersen. Twijfelt u of uw hond misschien al te veel kent om met de puppycursus mee te doen? Neem dan contact op voor een kennismaking.

Nee, uw hond hoef niet volledig gevaccineerd te zijn om te starten met de cursus. Wel is het belangrijk dat u pup melk heeft gedronken bij zijn of haar moeder en dat de vaccinaties gegeven worden op het moment dat de dierenarts dat adviseert. Twijfelt u of uw hond wel voldoende antistoffen heeft? Dan kunt u de hond ook laten testen op antistoffen. Meer hierover kun je lezen op www.vaccicheck.nl

De lessen worden gegeven  bij Brokken & Zo XXL in Gouda, op de Burgemeester van Reenensingel 109. We maken hier afwisselend gebruik van de hondenspeeltuin in de winkel of van de parkeerplaats achter de winkel.

Dat is zeker mogelijk. Wel is het belangrijk dat uw hond de basis kent en op zijn gemak is op onze trainingslocatie. Om dit te kunnen beoordelen maak ik graag vooraf eerst een kennismakingsafspraak. Neem hiervoor contact met ons op. 

De online theorielessen worden opgenomen en zijn beperkt terug te kijken.

Wanneer je een praktijkles mist kun je de informatie verkrijgen via vooraf opgenomen video’s. Het is soms mogelijk om de gemiste les ook in te halen in een andere praktijkgroep, maar dit is geen garantie i.v.m. de kleine groepen.

Na de puppycursus kun je de vervolgcursus en daarna de funcursus volgen. De funcursus is zo opgesteld dat deze voor alle niveau’s te volgens is en je dus ook meerdere keren deze cursus kan doen. Ook is het mogelijk om daarna aan te sluiten bij de groepswandelingen.

Voor de andere cursussen en groepswandelingen kun je je inschrijven via de knop.

De groepslessen worden gegevens op donderdag tussen 17 – 21 uur en zaterdag tussen 10 – 14 uur.

Privélessen zijn zeker ook mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld de puppycursus online volgen i.c.m. privélessen of aparte privélessen inplannen als je specifieke vragen hebt. Stuur dan een berichtje via het contactformulier
Privélessen op een andere locatie dan Brokken & Zo zijn ook mogelijk.

Prijzen en inschrijven

Aan de lijn wachten in Hondenschool Gouda

Klaar om aan de slag te gaan?

Ben je er klaar voor om met je pup aan de slag te gaan?

 • 12 wekelijkse praktijklessen van 30 minuten, verdeeld over 3 maanden tijd.
 • Maximaal 6 honden in de praktijkgroep.
 • Online theorielessen. 
 • Lesboek om alles nog even rustig na te lezen.
Kosten € 247,-