Hondenschool Gouda

Jij wil toch ook de beste start voor jouw hond?

Iedereen heeft een ideaal beeld in zijn hoofd wat je met jouw hond wil doen. Zijn dit lange relaxte wandelingen maken of samen spelen? Hoe heerlijk is het als je hond jouw vertrouwd en dat je samen de wereld aan kunt? Dit is niet altijd vanzelfsprekend. Een hond is een individu met zijn of haar eigen behoeften.

Samen met jou kan ik ervoor zorgen dat jouw hond opgroeit als een blije hond. Ik ga je leren om je hond beter te begrijpen en samen leren we de basisoefeningen aan. Je hond kan na dit traject zitten, liggen, netjes meelopen aan de lijn en hier komen. We gaan ook aan de slag met het los van de lijn lopen. Om ook na dit traject zelf verder aan de slag te kunnen, geef ik je veel mee over de ontwikkeling, achtergrond, gedrag en leerprincipes van de hond. Zodat je een goede basis hebt voor de rest van zijn leven.

Cursist met zittende labradoodle pup1
 • Je krijgt een nieuwe pup in huis en wil hem zo goed mogelijk opvoeden en trainen, maar waar moet je beginnen?
 • Of heb je je pup al in huis en kijkt hij je met liefdevolle ogen aan, maar heb je geen idee wat hij nou eigenlijk wil en nodig heeft?
 • Bijt jouw pup ook zo hard in jouw handen, maar heb je geen idee waar dit vandaan komt.
“Zelf ken ik nu meer manieren om de hond iets aan te leren en de hond luistert veel beter en heeft sneller en meer aandacht voor mij. Uitlaten is hierdoor makkelijker geworden.”
pootafdruk
Tevreden hondenbaasje

Hondenschool Dog's Favourite

De lessen bij Dog’s Favourite zijn gericht op het ontwikkelen van een goede band. De hond zo opvoeden en trainen dat jullie veel plezier kunnen hebben samen. Ik vind het belangrijk om vanuit rust en vertrouwen te werken. We belonen het goede gedrag en begrenzen de hond in moeilijke situaties. Hiermee bedoel ik dat we zoveel mogelijk voorkomen dat de hond (in onze beleving) verkeerd gedrag vertoont. Door ons te richten op wat de hond goed doet en dat te bevestigen, krijg je zelfverzekerde, enthousiaste honden die het leuk vinden om met hun eigenaar samen te werken. Dat wil toch iedereen?

Veelgestelde vragen

De perfecte leeftijd met met uw hond te starten is als ze 8 tot 12 weken oud zijn. Uw hond kan dus al vanaf dat de hond bij u is mee doen met de puppycursus. De eerste lessen doen we rustig aan, zodat de hond kan wennen aan de omgeving en alle nieuwe indrukken. Honden die zich op hun gemak voelen leren ook beter.

Ook oudere honden kunnen meedoen met de puppycursus als ze de basis nog niet beheersen. Twijfelt u of uw hond misschien al te veel kent of te oud is om met de puppycursus mee te doen? Neem dan contact op voor een kennismaking.

Nee, uw hond hoef niet volledig gevaccineerd te zijn om te starten met de cursus. Wel is het belangrijk dat u pup melk heeft gedronken bij zijn of haar moeder en dat de vaccinaties gegeven worden op het moment dat de dierenarts dat adviseert. Twijfelt u of uw hond wel voldoende antistoffen heeft? Dan kunt u de hond ook laten testen op antistoffen. Meer hierover kun je lezen op www.vaccicheck.nl

De lessen worden gegeven  bij Brokken & Zo XXL in Gouda, op de Burgemeester van Reenensingel 109. We maken hier afwisselend gebruik van de hondenspeeltuin in de winkel of van de parkeerplaats achter de winkel.

Dat is zeker mogelijk. Wel is het belangrijk dat uw hond de basis kent en op zijn gemak is op onze trainingslocatie. Om dit te kunnen beoordelen maak ik graag vooraf eerst een kennismakingsafspraak. Neem hiervoor contact met ons op. 

De online theorielessen worden opgenomen en zijn beperkt terug te kijken.

Wanneer je een praktijkles mist kun je de informatie verkrijgen via vooraf opgenomen video’s. Het is soms mogelijk om de gemiste les ook in te halen in een andere praktijkgroep, maar dit is geen garantie i.v.m. de kleine groepen.

Na de puppycursus kun je de vervolgcursus en daarna de funcursus volgen. De funcursus is zo opgesteld dat deze voor alle niveau’s te volgens is en je dus ook meerdere keren deze cursus kan doen. Ook is het mogelijk om daarna aan te sluiten bij de groepswandelingen.

Voor de andere cursussen en groepswandelingen kun je je inschrijven via de knop.

De groepslessen worden gegevens op donderdag tussen 17 – 21 uur en zaterdag tussen 10 – 14 uur.

Privélessen zijn zeker ook mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld de puppycursus online volgen i.c.m. privélessen of aparte privélessen inplannen als je specifieke vragen hebt. Stuur dan een berichtje via het contactformulier
Privélessen op een andere locatie dan Brokken & Zo zijn ook mogelijk.

Ja, het hele gezin mag meekomen naar de training. Het is alleen wel zo dat de training maar door één persoon tegelijk kan worden gedaan. De rest van de gezinsleden kunnen langs de kant mee kijken. Zo wordt het niet verwarrend voor de hond naar wie hij moet luisteren.

Ook is het mogelijk dat de persoon die de training doet per les wordt afgewisseld. Dus de eerste les mag door persoon A worden gedaan en de tweede les door persoon B, mits beide personen op de hoogte zijn wat er in de les gedaan wordt.

De basis van de training die we op de hondenschool geven is dat we kijken naar goed gedrag belonen. Hiervoor gebruiken we in de meeste situaties voer. Om beter aan je hond aan te geven wat we precies goed gedrag vinden maken we gebruik van een clicker en/of clickerwoord.
Ook zullen tijdens de lessen oefeningen uit concept trainen gebruikt worden.

Concept trainen is een methode om een hond op te voeden vanuit de gedachte dat iedere hond zijn eigen karakter heeft en dat hij verschillende vaardigheden bezit. De verschillende vaardigheden die jouw hond nodig heeft worden aangeleerd door middel van oefeningen (spellen). Dit betekent dat je niet altijd direct met bepaald gedrag aan het werk bent, maar eerst je hond laat oefenen in een veilige situatie. Zo kan hij de situaties ook aan, waardoor je weer goed gedrag kunt belonen. 

Het korte antwoord is: nee, de pups mogen bij ons in de puppycursus niet met elkaar spelen. Dat heeft verschillende redenen.

Ten eerste willen we tijdens de training dat de hond leert om met de eigenaar bezig te zijn. Pups die met elkaar mogen spelen hebben de verwachting dat dit weer een keer gaat gebeuren en zijn sneller afgeleid en willen meer naar de andere hond toe. Daardoor is het vaak lastiger om de hond te trainen.

Ik hoor je bijna al zeggen ‘maar ik wil mijn pup socialiseren’. Tijdens het socialiseren wil je de hond bepaalde dingen leren. Bijvoorbeeld dat andere honden leuk zijn, dat jouw pup de hondentaal leert spreken en dat hij niet op iedere hond af mag stormen. Want beeld je maar in als jouw hond straks volwassen is, dat hij op iedere hond afrent. Niet zo prettig toch? De hondentaal leert jouw pup ook het beste van volwassen honden die de hondentaal al spreken. Andere pups in de groep zijn vaak ook nog niet zo goed in de hondentaal, waardoor kans op miscommunicatie groter is en daardoor de leerervaring dat andere honden niet zo leuk zijn.

Dus als je je hond wil socialiseren met andere honden, zoek dan volwassen honden op die sociaal en gezond zijn en laat je pup daarmee kennis maken.

“Wij wilden met onze puppy een cursus volgen om de basis dingen te leren. We hebben bij Ashley veel geleerd, de lessen waren fijn om te volgen. Ook van de theorielessen online hebben wij veel geleerd.

We leerde onze hond steeds beter te begrijpen. En te voorzien in zijn behoeftes.
Naast de puppie cursus hebben wij ook de cursus loslopen gedaan. Dit was een mooie opvolger. Hierin leerde wij hoe we de aandacht kunnen behouden van de hond en eventuele nare ervaringen kunnen voorkomen.”
pootafdruk
Baasjes van Shadow

Prijzen en inschrijven

Aan de lijn wachten in Hondenschool Gouda1

Puppycursus

Ben je er klaar voor om met je pup aan de slag te gaan?

 • 12 wekelijkse praktijklessen van 30 minuten, verdeeld over 3 maanden tijd.
 • Maximaal 6 honden in de praktijkgroep.
 • Online theorielessen. 
 • Lesboek om alles nog even rustig na te lezen.
 • Ook in privélessen mogelijk als groepsles iedere week op dezelfde dag en tijdstip geen optie is.
Kosten € 247,-

Vervolgcursus

 • 8 wekelijkse praktijklessen van 30-45 minuten.
 • Maximaal 6 honden in de praktijkgroep.
 • Gericht op de hond die in de puberteit komt of zich al bevindt of eigenaren die verder wil oefenen met de gehoorzaamheid bij hun hond. 
 • Oefeningen voor meer focus, leren prikkels te negeren, meer rust te krijgen en vooral plezier te hebben met elkaar.
Kosten € 135,-
 
1
Hond buigt doordat eigenaresse brokje voor neus houdt.1

Funcursus

 • 8 wekelijkse praktijklessen van 30-45 minuten.
 • Maximaal 6 honden in de praktijkgroep.
 • Leuke oefeningen uit verschillende hondensporten zoals behendigheid, hoopers, speuren, dogdance en balans.
Kosten € 135,-
 

Leren loslopen

 • 4 wekelijkse praktijklessen van 30-45 minuten.
 • Maximaal 6 honden in de praktijkgroep.
 • Oefeningen gericht op het veilig los kunnen laten lopen van je hond, zoals focus voor jou, een betrouwbare ‘hier’-commando en leren om met andere honden om te gaan.
Kosten € 75,-

 

honden lopen los te rennen1

Balans en coördinatie

 • 8 wekelijkse praktijklessen van 30-45 minuten.
 • Maximaal 4 honden in de praktijkgroep.
 • Oefeningen die helpen bij de lichamelijke ontwikkeling van jouw hond.
 • Geschikt voor honden vanaf 6 maanden oud.
Kosten € 145,-
 

Wat klanten zeggen over de puppycursus

Onderstaande tekst is gekopieerd uit anonieme feedbackformulieren:

“Joy heeft grote stappen gemaakt en ik heb er veel van geleerd, het
resultaat is dus heel goed. De didactische kwaliteiten en de
aanspreektoon van Ashley is erg goed en prettig. Het heeft me
zelfvertrouwen en plezier in het opvoeden en trainen gegeven”

“Ashley nam echt de tijd voor ons. Legde alles geduldig uit. Was lief voor onze pup Beer. Positieve benadering.”

“Zelf ken ik nu meer manieren om de hond iets aan te leren en de hond
luistert veel beter en heeft sneller en meer aandacht voor mij. Uitlaten
is hierdoor makkelijker geworden.”

“Meer begrip bij mij voor de hond en haar gewoontes; we begrijpen elkaar beter; hond heeft ook veel geleerd”

“Hond loopt nu beter aan de riem mee. Ik kan nu beter naar mijn hond
kijken en “lezen” wat hij bedoelt. En vindt ook door de cursus dat je
veel meer een team gaat vormen.”

“prettig dat ik gedrag veel beter kan lezen, stress signalen herken.
Prettig dat ik kan belonen en begrenzen en weet hoe ik ongewenst gedrag
om kan buigen zonder te straffen. Erg leuk om te zien hoe ze op mij
gericht is en mijn aandacht/steun komt vragen en knuffels komt brengen”

“De hond heeft een groot deel van de basisvaardigheden geleerd en ik heb wat meer zelfvertrouwen en rust gekregen in de relatie met mijn hond. Daarnaast was het ook heel leuk om zo samen te werken met mijn hond.”

Pup krijgt koekje1

Na de puppycursus...

 • … kan jij jouw hond begeleiden in situaties met andere honden.
 • … weet jij hoe jij jouw hond kan leren om veilig los te lopen.
 • … kan jouw hond op commando zitten, liggen, hierkomen en netjes meelopen aan de lijn.
 • … kan jij jouw hond goed lezen en weet je wat de mogelijke behoeftes van jouw hond zijn.
 • … kan jij jouw hond al het voor jouw gewenste gedrag verder aanleren.
 • … weet je hoe je probleemgedrag kunt voorkomen en oplossen.

.

Is een cursus bij ons geschikt voor jou?

Geschikt voor jou als:

 • Je de beste start wil voor jouw hond.
 • Je geen idee hebt wat jouw hond nou eigen bedoelt als hij blaft.
 • Je jouw hond wil laten opgroeien als een stabiele relaxte hond.
 • Je wil dat je hond naar je luistert als jij aan je hond vraagt iets te doen.
 • Je vanaf de start een goede band wil opbouwen met jouw hond.

Niet geschikt voor jou als:

 • Je een snelle oplossing wil.
 • Je geen tijd wil of kan investeren in jullie band en het oefenen met je hond.
 • Als jij vindt dat jouw hond moet luisteren, zonder dat je de verbinding zoekt.
 • Jouw hond snel overprikkelt is in een drukke omgeving.