Dog’s Favourite hondenschool

Dog's Favourite hondenschool in Gouda

Krijg jij binnenkort een nieuwe hond in huis? Of heb jij net een hond opgehaald bij de fokker of dierenasiel? Wil je jouw hond graag een goede start geven? Dan kun jij terecht bij Dog’s Favourite hondenschool in Gouda.

Dog’s Favourite doet er alles aan om jou alle benodigde kennis en vaardigheden mee te geven voor een hondenleven lang plezier. De hondenschool kenmerkt zich door veel persoonlijke aandacht en kleine groepen.

Lesmethode

De lessen bij Dog’s Favourite zijn gericht op het ontwikkelen van een goede band. De hond zo opvoeden en trainen dat jullie veel plezier kunnen hebben samen. Ik vind het belangrijk om vanuit rust en vertrouwen te werken. We belonen het goede gedrag en begrenzen de hond in moeilijke situaties. Hiermee bedoel ik dat we zoveel mogelijk voorkomen dat de hond (in onze beleving) verkeerd gedrag vertoont. Door ons te richten op wat de hond goed doet en dat te bevestigen, krijg je zelfverzekerde, enthousiaste honden die het leuk vinden om met hun eigenaar samen te werken. Dat wil toch iedereen?

Locatie

De lessen worden gegeven in de hondenspeeltuin van Brokken & Zo XXL in Gouda, op de Burgemeester van Reenensingel 109.

Cursussen

Puppylessen (oude systeem)

Is jouw hond tussen de 8 en 12 weken oud? Wil je hem een goede start geven? Kom dan naar de puppycursus. Tijdens deze lessen gaan wij aan de slag met de socialisatie van de pup. Ook kun jij tijdens deze lessen jouw vragen kwijt over jullie thuis situatie. Opvoeding en socialisatie zijn in deze periode belangrijker dan het trainen.

 • Inhoud: gemiddeld 4 praktijklessen van een half uur. Het aantal lessen is afhankelijk van de leeftijd van jouw hond en wanneer de eerst volgende basiscursus start.
 • Tarief:  € 60,00
 • Vanwege de nieuwe coronamaatregelen is er nog maar beperkt voor nieuwe pups, daarom zijn de puppylessen alleen nog maar te volgen in combinatie met de basiscursus. 
Puppycursus Dog's Favourite hondenschool
Basiscursus Dog's Favourite hondenschool

Basiscursus (oude systeem)

Alle honden vanaf 12 weken oud zijn welkom in de basiscursus. In deze cursus gaan wij aan de slag met de basis gehoorzaamheid. Je leert jouw de hond commando’s zoals, zit, af, netjes meelopen en hier komen. Naast de praktijklessen bestaat de basiscursus uit theorie. Tijdens de theorielessen gaan wij verder in op: Wat zijn de behoeften van een hond? Wat is hondengedrag? En hoe leert de hond? Het doel is dat jij na deze cursus alle noodzakelijke kennis hebt voor een hondenleven lang plezier.

 • Inhoud: 8 praktijklessen van een half uur en 4 (online) theorielessen van 1,5 uur.
 • Tarief: €180,00
 • De theorielessen zijn op dinsdagavond online te volgen.
 • De basiscursus is alleen nog te volgen voor cursisten die momenteel al de puppylessen volgen bij Dog’s favourite. Voor nieuwe cursisten is alleen de nieuwe, gecombineerde puppycursus mogelijk.

Vervolgcursus

Wil jij na de basiscursus nog meer begeleiding tijdens het trainen van jouw hond? Dan is dat de vervolgcursus bij uitstek geschikt. Deze cursus is gericht op alle basiskennis in praktijk te brengen. We gaan verder trainen op verschillende locaties met ieder zijn eigen uitdagingen.

  • Inhoud: 8 praktijklessen van 30 tot 45 min, afhankelijk van de honden
  • Tarief: €120,00
  • Introductieles*: €45,00

*Verplicht als je in wil stromen bij een vervolg- of funcursus en niet eerder bij Dog’s Favourite de basiscursus hebt gedaan

Vervolgcursus Dog's Favourite hondenschool
Funcursus bij Dog's Favourite hondenschool

Funcursus

Gaat de basisgehoorzaamheid goed en vind jij het leuk om lekker aan de slag te blijven met u hond, dan kun je terecht in de funcursus. Iedere week hebben we een ander thema. We gaan aan de slag met de verschillende takken van de verschillende hondensporten en trainingsdisciplines. Heb jij altijd jouw hond al willen leren om de krant te halen? Was uit de wasmachine? Een poot te geven? Of over een hindernis te springen? Dan is de funcursus iets voor jou!

 • Inhoud: 8 praktijklessen (kan onbeperkt gevolgd worden)
 • Tarief: €120,00
 • Introductieles*: €45,00

*Verplicht als je in wil stromen bij een vervolg- of funcursus en niet eerder bij Dog’s Favourite de basiscursus hebt gedaan