Kalender

Via deze pagina kun je je inschrijven voor de groepswandelingen. Er zijn twee typen wandelingen:

Aangelijnde wandeling

De aangelijnde wandeling is voor honden die andere honden lastig vinden, honden die bijvoorbeeld angstig zijn of blaffen als er andere honden zijn. Ze kunnen op een gedoseerde manier wennen aan de andere honden. We maken een wandeling van ongeveer één uur, waarin we de tijd nemen om de honden op een rustige manier aan elkaar te introduceren. Tijdens de wandeling zullen we diverse oefeningen doen om het zelfvertrouwen van de hond op te bouwen.

Tijdens de wandelingen wil ik dat de hond zich zo vrij mogelijk voelt. Daarom adviseer ik de hond een goedpassend Y-tuig om te geven en een lange lijn van 3 tot 10 meter.  

De wandeling los van de lijn

De wandeling los is voor honden die wel wat extra training kunnen gebruiken. Deze wandeling is bedoeld voor honden die geen problemen hebben met andere honden, maar de ‘vrijheid-blijheid’ honden. Deze wandelingen zijn geschikt voor als uw hond niet komt als uw roept, u niet goed weet hoe u het spelgedrag van uw hond moet interpreteren, uw hond op andere honden afrent en uw hond niet meer luistert zodra hij los van de lijn is. Tijdens deze wandelingen gaan we er naar toe werken dat alle honden los mee kunnen lopen, maar leren luisteren als de eigenaar roept.

Deze wandeling is dus niet geschikt voor honden die problemen hebben met andere honden, dan kunt u zich inschrijven voor de aangelijnde wandelingen. Tijdens de wandelingen wil ik dat de hond zich zo vrij mogelijk voelt. Daarom adviseer ik de hond een goedpassend Y-tuig om te geven en een lange lijn van 5 tot 10 meter.   

Gedragstherapie

Gedragstherapieafspraken zijn bedoelt om u als eigenaar te helpen bij probleemgedrag van uw hond. Dit kan zijn uitvallen naar andere honden, trekken aan de lijn, agressie naar mensen, etc. Meer over de gedragstherapie kunt u lezen op deze pagina.

 

 [fullcalendar]