Over Ashley

Ashley van Lieshout

De persoon achter Dog’s Favourite is Ashley van Lieshout, gediplomeerd kynologisch instructeur en gedragstherapeut voor honden. Tevens ook aangesloten bij de NVGH (Nederlandse Vereniging van gedragstherapeuten voor honden).

Ik ben opgegroeid met de drie Spaanse waterhonden: Amiga, Tara en Amor. Ik heb veel van hen geleerd, maar ook van de trainingen die ik samen met hen gedaan heb of nog steeds doe. Zo heb ik zelf de cursussen van puppycursus tot GG (gedrag en gehoorzaamheidscursus) gevolgd, maar ook diverse hondensporten zoals behendigheid, hoopers en praktijkspeuren.

Ook ben ik af en toe gastgezin voor honden uit een dierenopvang. Hierdoor weet ik ook uit ervaring dat een herplaatsingshond niet altijd makkelijk is. In de eerste weken moet je elkaar echt leren kennen en gebeurt het regelmatig dat je je aan moet passen aan elkaar. Maar het geeft veel voldoening als ik zo’n hond weer helemaal opgebloeid in een liefdevol huisje zie zitten.

Ik ben ooit begonnen met de opleiding tot kynologisch instructeur omdat ik meer wilde weten over hondengedrag. Ik had niet gedacht dat ik het werken met mensen ook enorm leuk zou vinden. Toen ik eenmaal bezig was met de opleiding bij DogVision wilde ik niet meer stoppen tot dat ik mijn diploma van gedragstherapeut voor honden had. Het coachen van eigenaren in de omgang met hun hond vind ik erg leuk om te doen. Je ziet ze  iedere keer weer een stap groeien.

Pootje-Amor-hond-Ashley

Naast de opleidingen van kynologisch instructeur en gedragstherapeut voor honden heb ik een brede achtergrond in de hondenwereld. Ik heb meerdere bedrijven van binnen mogen zien, van dierenpension en dierenasiel tot geleidehondenschool. 

Momenteel bestaat een groot deel van mijn leven uit het bezig zijn met, trainen van of andere mensen lesgeven over honden.

Samenwerkingspartners / opleidingen

martin-gaus-hondenschool-zoetermeer-logo

Martin Gaus hondenschool

Bij de Martin Gaus hondenschool in Zoetermeer geef ik momenteel de groepsles hoopers. Ook word ik via hier vaak ingeschakeld om baasjes te helpen aan de hand van 1 op 1 coaching.

NAN-Dog Assistant

Nanda is één van de beste hondentrainers die ik ken. Andersom schakelt zij mijn hulp vaak in als er behoefte is aan gedragstherapie. Daarnaast kun je bij Nanda terecht voor Kynomassages, een echte aanrader.

Logo-NVGH-gedragstherapeuten

NVGH

Dog's Favourite is aangesloten bij het NVGH. Het NVGH is de Nederlandse Vereniging van gedragstherapeuten voor honden.

chihuahuauitjes-logo

Chihuahuauitjes

Chihuahuauitjes organiseert met regelmaat speeluurtjes en workshops/cursussen speciaal voor chihuahua's. Ik word daar vaak ingeschakeld als instructeur en gedragstherapeut.

Logo Prins+slogan-meerdanvoeding

Prins

Dog's Favourite is partner van Prins. Hoogwaardige, 100% natuurlijke honden- en kattenvoeding op maat maken is hun specialiteit, het welzijn van dieren verbeteren de missie.

DogVision

Dog's Favourite is gecertificeerd gedragstherapeut bij DogVision.