Over Ashley

Ashley van Lieshout

De persoon achter Dog’s favourite is Ashley van Lieshout, gediplomeerd kynologisch instructeur en gedragstherapeut voor honden. Tevens ook aangesloten bij de NVGH (Nederlandse Vereniging van gedragstherapeuten voor honden).

Ik ben opgegroeid met de drie Spaanse waterhonden: Amiga, Tara en Amor. Ik heb veel van hen geleerd, maar ook van de trainingen die ik samen met hen gedaan heb of nog steeds doe. Zo heb ik zelf de cursussen van puppycursus tot GG (gedrag en gehoorzaamheidscursus) gevolgd, maar ook diverse hondensporten zoals behendigheid, hoopers en praktijkspeuren.

Nu heb ik mijn eigen Spaanse schone: Joya. Eenmaal verknocht aan een ras, blijf je er vaak bij. Het is goed om het proces vanaf pup weer een keer mee te maken. Als je bijvoorbeeld met je pup ’s nachts om de 2 uur even naar buiten moet, is dat toch ook fijn om uit eigen ervaring te kunnen vertellen dat dat ook echt weer over gaat.

Ook ben ik af en toe gastgezin geweest voor honden uit een dierenopvang. Hierdoor weet ik ook uit ervaring dat een herplaatsingshond niet altijd makkelijk is. In de eerste weken moet je elkaar echt leren kennen en gebeurt het regelmatig dat je je aan moet passen aan elkaar. Maar het geeft veel voldoening als ik zo’n hond weer helemaal opgebloeid in een liefdevol huisje zie zitten.

Ik ben ooit begonnen met de opleiding tot kynologisch instructeur omdat ik meer wilde weten over hondengedrag. Ik had niet gedacht dat ik het werken met mensen ook enorm leuk zou vinden. Toen ik eenmaal bezig was met de opleiding bij DogVision wilde ik niet meer stoppen tot dat ik mijn diploma van gedragstherapeut voor honden had. Het coachen van eigenaren in de omgang met hun hond vind ik erg leuk om te doen. Je ziet ze  iedere keer weer een stap groeien.

Naast de opleidingen van kynologisch instructeur en gedragstherapeut voor honden heb ik een brede achtergrond in de hondenwereld. Ik heb meerdere bedrijven van binnen mogen zien, van dierenpension en dierenasiel tot geleidehondenschool. 

Momenteel bestaat een groot deel van mijn leven uit het bezig zijn met, trainen van of andere mensen lesgeven over honden.

Samenwerkingspartners / opleidingen

Concept trainer

Ashley heeft haar opleiding tot concept training afgerond bij Dogs talk pro. Concept trainen gaat uit van het individu. Je hond heeft bepaalde kwaliteiten (concepten) van nature aanwezige en andere kwaliteiten moeten iets meer geoefend worden. Hiervoor zijn oefeningen (spellen) waarbij jouw hond deze specifieke vaardigheden kan oefenen.

Prins

Dog’s favourite is partner van Prins. Hoogwaardige, 100% natuurlijke honden- en kattenvoeding op maat maken is hun specialiteit, het welzijn van dieren verbeteren de missie.

Brokken & ZO

Brokken & Zo XXL biedt mij de ruimte om de lessen te geven. Het is meer dan een dierenwinkel. Naast het advies wat ze graag geven, is het echt een beleving om er te zijn. De XXL vestiging heeft ook nog eens een dierenarts, trimsalon en lunchroom. ​

DogVision

Ashley heeft haar opleiding tot gedragstherapeut voor honden afgerond bij DogVision.

NVGH

Ashley is lid van de branchevereniging NVGH (Nederlandse Vereniging van gedragstherapeuten voor honden). Alle leden zijn gediplomeerde gedragstherapeuten voor honden die zich bij blijven scholen.