Groepswandeling

Sluit aan bij één van de wandelingen

Herken je de volgende situaties ook?

Je loopt buiten met je hond en komt allemaal honden tegen maar de ontmoetingen tussen honden zijn vaak kortstondig en ongemakkelijk. 
Of je wil graag je hond kennis laten maken met de andere honden, maar je vraagt je af of de andere hondeneigenaren en de honden hier wel op zitten te wachten. Of luistert je hond niet meer als deze los is van de lijn?

Dan heeft Dog’s Favourite de oplossing.

Je kunt je inschrijven voor de leerzame wandelingen, waarin we met een groep hondeneigenaren en hun hond gaan wandelen. De ontmoeting tussen de honden vindt plaats onder begeleiding van een gedragstherapeut. Ook zijn deze wandelingen geschikt voor als uw hond moeite heeft met andere honden. Je hebt de keuze uit twee verschillende wandelingen.

Aangelijnde wandeling

De aangelijnde wandeling is voor honden die andere honden lastig vinden, honden die bijvoorbeeld angstig zijn of blaffen als er andere honden zijn. Ze kunnen op een gedoseerde manier wennen aan de andere honden. We maken een wandeling van ongeveer één uur, waarin we de tijd nemen om de honden op een rustige manier aan elkaar te introduceren. Tijdens de wandeling zullen we diverse oefeningen doen om het zelfvertrouwen van de hond op te bouwen.

Tijdens de wandelingen wil ik dat de hond zich zo vrij mogelijk voelt. Daarom adviseer ik de hond een goed passend Y-tuig om te geven en een lange lijn van 3 tot 10 meter.

 

Wandeling los van de lijn

leren-luisteren-los-van-de-lijn

De wandeling los is voor honden die wel wat extra training kunnen gebruiken. Deze wandeling is bedoeld voor honden die geen problemen hebben met andere honden, de ‘vrijheid-blijheid’ honden. Deze wandelingen zijn geschikt voor als jouw hond niet komt als je roept, je niet goed weet hoe je het spelgedrag van uw hond moet interpreteren, jouw hond op andere honden afrent en je hond niet meer luistert zodra hij los van de lijn is. Tijdens deze wandelingen gaan we er naar toe werken dat alle honden los mee kunnen lopen, maar leren luisteren als de eigenaar roept. In het begin zijn de honden dus nog aangelijnd.

Deze wandeling is dus niet geschikt voor honden die problemen hebben met andere honden, dan kun je inschrijven voor de aangelijnde wandelingen.

Tijdens de wandelingen wil ik dat de hond zich zo vrij mogelijk voelt. Daarom adviseer ik de hond een goed passend Y-tuig om te geven en een lange lijn van 5 tot 10 meter. 

Kosten en inschrijven

De kosten zijn €17,50 per wandeling.

Wil je mee wandelen maar heb je geen privéles of gedragstherapie bij Dog’s Favourite gevolgd? Dan volg je eerst een introductieles voordat je je kunt inschrijven voor de wandelingen. De kosten van deze introductieles zijn € 45,-.

 

Inschrijven voor de introductieles?

Vul onderstaand contactformulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.