Groepswandeling

Sluit aan bij één van de wandelingen

Herken je de volgende situaties ook?

Je loopt buiten met je hond en komt allemaal honden tegen maar de ontmoetingen tussen honden zijn vaak kortstondig en ongemakkelijk. 
Of je wil graag je hond kennis laten maken met de andere honden, maar je vraagt je af of de andere hondeneigenaren en de honden hier wel op zitten te wachten. Of luistert je hond niet meer als deze los is van de lijn?

Dan heeft Dog’s favourite de oplossing.

Je kunt je inschrijven voor de leerzame wandelingen, waarin we met een groep hondeneigenaren en hun hond gaan wandelen. De ontmoeting tussen de honden vindt plaats onder begeleiding van een gedragstherapeut. Ook zijn deze wandelingen geschikt voor als uw hond moeite heeft met andere honden. Je hebt de keuze uit twee verschillende wandelingen.

Cursus 'Leren loslopen'

honden lopen los te rennen1

Wat is het toch fijn als je hond in bepaalde gebieden los van de lijn kan lopen. Dit is niet voor iedere eigenaar vanzelfsprekend, want het vraagt best wat vertrouwen in je hond om deze los te laten.

In deze korte cursus van 4 lessen van ongeveer drie kwartier tot één uur gaan we met oefeningen aan de slag zodat jou hond makkelijker los van de lijn kan lopen. Hierkomen is dan één van de belangrijkste oefeningen. Je kan als eigenaar verschillende oefeningen/spellen met je hond doen om het hierkomen leuker en makkelijker te maken.

Is jou hond jonger dan 16 weken? Dan kun je mee doen aan de losse les ‘Leren loslopen voor pups‘. In deze les is de afstand aangepast.

Aangelijnde wandeling

De aangelijnde wandeling is voor honden die andere honden lastig vinden, honden die bijvoorbeeld angstig zijn of blaffen als er andere honden zijn. Ze kunnen op een gedoseerde manier wennen aan de andere honden. We maken een wandeling van ongeveer één uur, waarin we de tijd nemen om de honden op een rustige manier aan elkaar te introduceren. Tijdens de wandeling zullen we diverse oefeningen doen om het zelfvertrouwen van de hond op te bouwen.

Tijdens de wandelingen wil ik dat de hond zich zo vrij mogelijk voelt. Daarom adviseer ik de hond een goed passend Y-tuig om te geven en een lange lijn van 3 tot 10 meter.

 

1

Wandeling los van de lijn

1

De wandeling los is voor honden die wel wat extra training kunnen gebruiken. Deze wandeling is bedoeld voor honden die geen problemen hebben met andere honden, de ‘vrijheid-blijheid’ honden. Deze wandelingen zijn geschikt voor je als je niet goed weet hoe je het spelgedrag van uw hond moet interpreteren, jouw hond op andere honden afrent en je verder wilt oefenen met het hierkomen naar de cursus ‘leren loslopen’. Tijdens deze wandelingen gaan we er naar toe werken dat alle honden los mee kunnen lopen, maar leren luisteren als de eigenaar roept. In het begin zijn de honden dus nog aangelijnd.

Deze wandeling is dus niet geschikt voor honden die problemen hebben met andere honden, dan kun je inschrijven voor de aangelijnde wandelingen.

Tijdens de wandelingen wil ik dat de hond zich zo vrij mogelijk voelt. Daarom adviseer ik de hond een goed passend Y-tuig om te geven en een lange lijn van 5 tot 10 meter. 

Wat klanten zeggen over de cursus 'leren loslopen'

“Wij vonden de cursus erg fijn en de oefeningen prettig. Wij vonden het vooral ook fijn dat we beide konden komen en dat de oefeningen ook met zijn 2 gedaan konden worden zodat we samen kunnen oefenen. Ik vond het tempo van de cursus ook erg prettig. We deden veel maar het tempo laag ook laag genoeg dat alle honden het bij konden houden.”
– Andrea, Luuk en Abby – 2 september 2022

De reden dat wij mee wilde doen aan deze cursus is omdat wij vertrouwen wilde krijgen dat Mila bij ons in de buurt bleef en niet weg zou lopen. Dit is ook hetgeen wat wij aan de cursus hebben gehad, want dit is gelukt. Wat ons bij is gebleven van de cursus is dat als wij doorlopen en niet stilstaan, Mila ook mee blijft lopen en niet haar eigen plan trekt. Wat ik fijn vond aan de cursus is dat er met veel begrip naar de hond en het baasje als combinatie gekeken wordt. Ik zou de cursus zeker aanraden aan andere hondeneigenaren, omdat Ashley een topper is, waar je bij elke cursus wat van opsteekt!”
Lynn – 8 augustus 2023

1

Inschrijven voor de introductieles?

Wil je mee wandelen maar heb je geen cursus, privéles of gedragstherapie bij Dog’s favourite gevolgd? Dan volg je eerst een introductieles voordat je je kunt inschrijven voor de wandelingen. De kosten van deze introductieles zijn gelijk aan privélessen. Vul onderstaand contactformulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.